Info

HL
Bilder är mitt liv

Min gamla teckningslärare på Berghs, Erik Johannesson, sa en gång: ”den som inte tecknar kan inte se…” Jag tecknar inte så mycket längre, men är nog förlåten. Jag är bättre som fotograf. Och jag ser mycket.

Förutom mina första stapplande exponeringar hemma på Gotland har jag haft Stockholm som bas. Först vid fotograferna S.A.L.T. sedan Aftonbladet och därefter 15 år på Dagens Nyheter med världen som min arbetsplats.

Sedan flera år arbetar jag fritt och har många olika kunder, byråer, magasin och företag. Det är variationen i de olika uppdragen som är roligast,  porträtt, reportage eller studiobilder. Den ena dagen är sällan den andra lik.  Många kunder trivs med att jag är sjävgående – även om jag trivs med att jobba i team. Också.

Jag har varit Årets Fotograf, tagit Årets featurebild, placerat mig i porträttklassen och vunnit flera priser med mina sportbilder. Har även vunnit Fujiphoto awards sportklass. Och fackpressens fotopris.Har haft några mindre utställningar och har en permanent utställning med 70 bilder på SCA:s huvudkontor vid Stockholm Waterfront som en representant för nutid.

Är auktoriserad i digital bildleverans av Svenska Fotografers Förbund.

hakan@n-bild.nu